Hoewel we op onze website al de nodige tips en info geven omtrent het DASH Dieet staat er in het boek natuurlijk nog veel meer informatie. We krijgen regelmatig de vraag wat er precies in het boek te vinden is en willen dat in deze blogpost nog wat extra verduidelijken.

Het DASH Dieet boek bestaat uit 7 hoofdstukken verdeeld over 168 pagina’s. In het eerste deel wordt in ongeveer 20 pagina’s uitleg over het dieet gegeven. Dit gaat uiteraard over wat het DASH Dieet is en hoe het werkt. Echter we gaan hierin verder en bespreken de 1e en 2e fase in het DASH Dieet, we geven een voedingspatroon schema, tips om te starten, tips voor fase 1 toepassingen, en concrete boodschappenlijstjes van wat je thuis op voorraad kunt houden.

Vervolgens zijn er 5 hoofdstukken met recepten, dit zijn: Ontbijt, Lunch, Voor- Bijgerechten, Hoofdgerechten en Nagerechten. Elk van deze hoofdstukken (behalve Nagerechten) begint met unieke fase 1 recepten en gaat vervolgens door met fase 2 recepten. Deze hoofdstukken zijn voorzien van de meer dagelijkse recepten die je snel en voordelig kunt maken als ook bijzondere recepten die wellicht voor het weekend zijn of de meer fanatieke thuiskoks.

Het 7e hoofdstuk bestaat uit 14-dagen schema’s met per dag uitgelegd wat je kunt eten. Zo hoef je zelf geen keuzes te maken en kun je simpel een schema volgen. Er is een schema voor mensen die de 1e fase volgens als ook voor de 2e fase van het dieet.

Zie hier 1 bladzijde uit de inhoudsopgave voor een idee van de recepten:

inhoud