Alweer voor de 5e keer is het DASH Dieet door het US News verkozen tot beste algemene dieet. Waarom is ook in 2015 het DASH Dieet beter dan alle andere diëten?

Het US News panel van ruim 20 experts uit de gezondheid sector (artsen en professoren) geven met hun beoordelingen het volgende antwoord:

  • Het DASH Dieet is niet het best geschikt voor korte termijn gewichtsverlies, kortom er is géén JoJo effect zoals bij veel andere diëten te zien is.
  • Het DASH Dieet sluit géén voeding schijven uit waardoor het erg goed vol te houden is. Tegelijk is er hierdoor sprake van een erg voedzaam dieet. Bij andere diëten zoals het Paleo Dieet mis je teveel voedingsstoffen en worden extra vitamine supplementen aangeraden om tekorten te voorkomen. Hier is bij het DASH Dieet geen sprake van wat een stuk beter is voor je gezondheid!
  • Het DASH Dieet is gemakkelijk te volgen, dit komt wederom grotendeels omdat er een grote variatie aan voeding gegeten mag worden. Het succes van een dieet zit vaak in de mate waarin de personen het zelf vol houden om consequent gezond te koken en alcohol en suiker zoveel mogelijk te laten staan.

Tot slot beoordelen de experts van US News het DASH Dieet samen met het ‘Biggest Loser’ dieet als beste dieet om diabetes te voorkomen en te beheersen. Dit is niet verrassend aangezien dit het doel van het DASH Dieet is maar toch goed om de bevestiging nogmaals te krijgen!

De 3 slechtste diëten voor mensen met diabetes zijn: Body Reset, Dukan Dieet, Paleo Dieet. Probeer deze in ieder geval niet. Wij voelen ons wederom enorm gesteund dat ons DASH Dieet eBook (meer informatie) het meest geschikte kookboek is voor het verlagen van de bloeddruk en een algemeen gezonde leefwijze!

Meer over dit onderzoek

Het onderzoek naar het Beste Dieet wordt in opdracht van het Amerikaanse US News jaarlijks uitgevoerd door een panel van experts. Op deze pagina kun je zien wie deze experts zijn  (de meeste experts zijn M.D oftewel Dokter en PhD oftewel Promovendus). De exacte cijfers die door het panel aan de verschillende diëten zijn toegekend zijn hier overzichtelijk te zien.

Bron: http://health.usnews.com/best-diet