Wij zijn géén voorstander van ‘diëten’ in de manier waarop veel Nederlanders dit regelmatig een korte periode toepassen. Het is overduidelijk dan er bij de goede voornemens in januari regelmatig een dieet wordt gestart om enkele weken of soms al dagen later weer te stoppen. Dit werkt niet en zal eerder negatieve effecten hebben dan positieve.

Hoewel het DASH Dieet natuurlijk ook een dieet is richten we ons hiermee toch echt op het aanpassen van het voedingspatroon voor de lange termijn. We willen niet stimuleren dat je in 10 dagen 10 kilo af kunt vallen of dergelijke extreme dingen. Het nadeel hiervan is helaas dat er dus ook op korte termijn minder resultaat te zien is. Dit is vooral lastig omdat hierdoor de motivatie kan dalen en er te vroeg weer wordt gestopt.

Van de mensen die het DASH Dieet starten en opgeven zien we dat een erg groot deel dit al in de 1e week doet. Zouden zij echt grote resultate in een paar dagen hebben verwacht? Waarschijnlijk hopen ze op een wonder maar weten ze zelf al dat ze het doorzettingsvermogen niet hebben. Echter bij elke aanpak, hoe goed of makkelijk deze ook belooft te zijn, geldt dat het doorzettingsvermogen het allerbelangrijkste is. Hoe heette dat tv programma van vroeger ook al weer? Geef nooit op 🙂